Kolaäppelpaj med havresmul recept

Kolaäppelpaj med havresmul
Kola + äpple = sant. Här förenas smakerna i en läcker och lättlagad paj!
Annons
Kolaäppelpaj med havresmul
Ljuvligt gott med kolaäppelpaj och knäckigt havresmul. Foto: Pontus Ferneman

Recept kolaäppelpaj med havresmul

ca 6 portioner

Havresmul
150 g smör
2 dl råströsocker
2 msk ljus sirap
½ dl vispgrädde
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk salt

Fyllning
5–6 äpplen

Ugn 200°

 

Annons

Gör så här

1. Havresmul: Smält smöret i en kastrull. Rör i råströsocker, sirap och vispgrädde. Koka upp.

2. Rör i havregryn, mjöl och salt.

3. Kärna ur och skär äpplena i stora klyftor. Lägg dem i en smord form, ca 20 cm i diameter. Fördela smeten ovanpå.

4. Grädda mitt i ugnen i 20–25 min.

 

Läs också: Äppelkaka med tosca

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:
Annons