Ugnsbakad kolja med gräslökssås

Kolja med gräslökssås recept
Ugnsbakad kolja med squash och krämig gräslökssås. Läcker och lättlagad vardagsmat när den är som bäst!
Annons

Kolja med gräslökssås recept

Kolja med gräslökssås – recept

4 personer

600 g koljafilé
salt och vitpeppar
1 squash
olivolja
Gräslökssås:
2 ½ dl mellangrädde
1 dl vatten
ca ½ dl klippt gräslök
rivet skal av 2 citroner
1 fiskbuljongtärning
salt och vitpeppar
Servering:
4 port råris, gärna rött
hyvlad squash

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka riset.
3. Gräslökssås: Vispa ihop grädde, vatten, gräslök, citronskal, buljongtärning, salt och peppar i en ugnsform.
4. Lägg fisken i formen, salta och peppra. Tillaga i ugnen 12–15 minuter.
5. Hyvla squashen med osthyvel eller potatisskalare. Koka squashen försiktigt i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet. Ringla över lite olja. Servera till fisken tillsammans med gräslökssås och råris.

Av Åsa Swanberg
Foto: Ludwig Swanberg

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons