Kondisgoda biskvier med sting av chili – recept

Kondisgoda biskvier med sting av chili – recept
Biskvier är småkakor med lyxkänsla. Ljuvliga mandelbottnar toppade med chokladfyllning. Garnera med lite chiliflakes för spännande smak. Dessutom glutenfritt!
Annons
Glutenfria munsbitar! Härliga biskvier på mandelbotten toppade med choklad och chiliflakes.
Vilka läckerbitar! Biskvier med choklad och lite sting av chili. Foto: Olof Abrahamsson

Biskvier med sting – recept

25 stycken
1 timme

Bottnar
150 g mandel
2 bittermandlar
1 1/4 dl socker
ca 1 1/2 äggvita

Fyllning
50 g mörk choklad
125 g smör, rumstemperat
1 3/4 dl florsocker
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
1 äggula

Annons

Garnering
200 g mörk choklad
flingsalt
chiliflakes

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda med sockret och tillsätt äggvitan lite i taget tills det blir en formbar massa.
2. Forma bollar och lägg på bakpappersklädda plåtar. Tryck till dem lite och grädda i ca 10 minuter.
3. Fyllning: Smält choklad och låt det svalna något. Rör smör och florsocker poröst, tillsätt smält choklad, kakao, vaniljsocker och äggula. Vispa samman och bred eller spritsa fyllningen på kakornas undersida. Ställ i kyl för att stelna.
4. Garnering: Smält hackad choklad och doppa kakorna i den. Strö över en nypa salt och chiliflakes innan chokladen stelnat. Förvara svalt i tätslutande burk. Går att frysa.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons