Grillade korvspett med potatis

korvspett, potatis, grilla
Grilla korvspett av falukorv och bjud med foliepaket fyllt med potatis och örter. Ljuvlig och enkel sommarmat som hela familjen kan njuta av!
Annons
korvspett, potatis, grilla
Nygrillade korvspett med potatis kryddad med örter. Ljuvlig och lättlagad sommarmat.

Grillade korvspett med potatis

Portioner: 4 pers

Tid: 35 min

  • 600 g falukorv
  • ca 1 tsk chili explosion, Santa Maria
  • 1 paket bacon, ca 140 g
  • 600 g färskpotatis
  • 1 färsk gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackade örter, t ex persilja, timjan och basilika
  • rivet skal av 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 4 msk smör

Senapscrème

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 tsk dijonsenap

Dessutom behövs

  • 8 grillpinnar och 4 folieark à 40 x 40 cm
  1. Skär falukorven i 8 lika tjocka skivor. Krydda kanterna med lite chili för att få upp hettan. Vira baconskivor runt korvkanten och stick in två spett genom korven och baconet. Obs! Använder du träspett så blötlägg dem i vatten först.
  2. Koka potatisen 6–8 minuter i lättsaltat vatten. Skär under tiden löken tunt och hacka vitlöken.
    Häll av kokvattnet och dela potatisen i halvor. Lägg potatisen i en bunke och blanda med lök, vitlök, örter och citronskal. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela potatisblandningen på fyra folieark. Lägg en klick smör ovanpå och vik ihop. Lägg på grillen där det inte är alltför varmt i ca 15 minuter.
  4. Grilla korven 2–3 minuter på var sida. Blanda ingredienserna till senapscrèmen och servera den till.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Annons

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons