Kycklingköttbullar i currysås

Kycklingköttbullar med currysås
Bjud på en klassisk maträtt med nya smaker. Kycklingköttbullar i currysås är en läcker variant på köttbullar. Ett recept som gör vardagsmaten extra god!
Annons

Kycklingköttbullar med currysås

Kycklingköttbullar i curry

4 personer
1/2 gul lök
500 g hönsfärs eller kycklingfärs
1 ägg
3 msk majsenamjöl
1 dl panko ströbröd eller vanligt ströbröd
2 msk ostronsås (finns i asiatiska hyllan i livsmedelsbutiker)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning

Annons

Currysås:
1/2 gul lök
1/2 äpple
2 tsk gult currypulver
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 dl grädde
1 msk majsena utrört i lite vatten
salt och peppar
smör till stekning

Garnering:
hackad persilja

Grovriv löken. Rör ihop färs, lök, ägg, majsena, panko, ostronsås salt och peppar. Blanda till en jämn smet.

Rulla stora köttbullar med blöta händer, lägg på en sköljd skärbräda.
Stek bullarna gyllene i smör i omgångar. Ta upp köttbullarna och lägg åt sidan.

Annons

Hacka lök, skala och tärna äpplet. Fräs curryn i 1 msk smör i ett par minuter och lägg sedan ner lök och äpple. Fortsätt fräsa ett par minuter under omrörning. Späd med vatten, fond och grädde och låt koka upp. Låt koka ihop i fem minuter. Rör ner majsena och låt koka ett par minuter under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av med peppar och lite salt.

Lägg ner kycklingköttbullarna och låt dem puttra i såsen i fem minuter. Strö över hackad persilja och servera med ris.

Recept av Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons