Köttbullegömma under frasigt skal

Köttbullegömma under frasigt skal
Här bäddar vi in köttbullarna i timjanskryddad löksås under frasigt täcke. Som ett kinderägg – tre överraskningar i en!
Annons
Färsfavorit i ny form.

Färsfavorit under frasigt osttäcke

4 personer

Köttbullar:
300 g blandfärs
1 ägg
salt, peppar
2 msk smör
Löksås:
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1½ dl hönsbuljong, 1 tärning
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 dl hackad persilja
2 msk färsk timjan

Annons

Täcke:
3 skivor vitt bröd
200 g riven mozzarella
3 kvistar timjan

 

1. Blanda färs, ägg, salt och peppar och forma till köttbullar, bryn i smör. Lägg i smord ugnsfast form.

2. Skala och hacka lök och vitlök, koka den mjuk med buljong, grädde och vin. Tillsätt persilja och timjan. Häll över köttbullarna.

3. Tärna brödet, stek i smör, strö dem över gratängen och avsluta med ett lager ost. Gratinera i ugn i 200° i 10 min. Dekorera med timjan.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons