Köttbullsspett med örtkräm

Köttbullsspett med örtkräm
Recept på köttbullar som träs på spett som doppas i den krämiga örtsåsen.
Annons
Recept på köttbullsspett med örtkräm.

Köttbullsspett med örtkräm – recept

• 30 köttbullar = 10 spett • 30 min

500 g blandfärs
1 gul lök
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
matfett till stekning
färsk basilika

Örtkräm

½ kruka basilika
1½ dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl riven parmesanost

Annons

1. Mixa gul lök, rödlök och vitlök i en matberedare till en slät konsistens. Blanda sedan med färsen och rör till en smidig smet, salta och peppra.
2. Forma smeten till små köttbullar, ca 1 msk per köttbulle. Stek i en stekpanna med smör eller olja, 5–6 minuter per sida.
3. Örtkräm: Mixa basilika och crème fraiche med en stavmixer till slät konsistens. Rör försiktigt ner majonnäs och parmesan, smaka av med salt och peppar.
4. Servera gärna köttbullarna på ett litet spett med färsk basilika och örtkrämen att doppa i.

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

 

Missa inte: Midsommarspecial!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons