Köttfärsgratäng Italian style

Köttfärsgratäng
Laga lätt! Här bjuder vi på ett kaloriberäknat recept.
Annons

Köttfärsgratäng
4 personer
373 kcal/portion.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
400 g köttfärs
salt, svartpeppar
2 tsk timjan
2 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
3 ägg
250 g keso
2 dl riven ost
salt, svartpeppar
2 tomater

Annons

Garnering:
10 svarta oliver
persilja

Servera med:
sallad

Sätt ugnen på 200°.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en stor stekpanna i några minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn i några minuter, salta och peppra och krydda med timjan, oregano och paprikapulver. Ta från värmen.

Vispa upp äggen tillsammans med keso och ost. Salta och peppra. Häll färsen i formen och ostmassan ovanpå. Skiva tomaterna och lägg dem överst.

Grädda ca 30 minuter. Lägg på oliver och strö över hackad persilja. Servera med en god sallad.

Recept och foto: Åsa Swanberg

Vill du få fler läckra recept – direkt till din mejl?

 

Fler kaloriberäknade och goda recept!

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons