Snabblagad köttfärsgulasch med ris

Snabblagad köttfärsgulasch med ris
Klassisk gulasch på snabbt och enkelt vis med färs istället för helt kött. Den här serverar vi med ris men potatis blir lika gott.
Annons
Köttfärsgulasch
Köttfärsgulasch lagar du lätt till en vardag. Mustig och mättande. Foto: Anders Norrsell

Köttfärsgulash

4 personer
500 g köttfärs
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar
2 röda paprikor
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk hel kummin
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 dl vatten
3 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk finhackad persilja
Garnering:
hackad persilja

Annons

Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna.
Hetta upp matfettet och fräs lök och paprika smidigt utan att de får färg. Tillsätt kryddor och fräs vidare ca 2 minuter.
Höj värmen och tillsätt färsen, stek färsen smulig.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och fond. Koka samman under lock ca 15 minuter.
Krydda och strö över hackad persilja. Tycker du att gulaschen är för tjock, späd med lite vätska.
Servera med ris och bröd.

Recept Bitte E:son Forsberg

Läs också:

Baconlindad köttfärslimpa med basilikasås

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons