Köttfärswok med kål, paprika och broccoli

Köttfärswok med kål, paprika och broccoli
Annons

Köttfärswok med kål, paprika och broccoli

Köttfärswok med kål, paprika och broccoli

4 personer
500 g köttfärs
2 msk rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk srirachasås (chilisås)
1 msk färskriven ingefära
1 tsk sesamolja
3 msk ostronsås
2 msk soja
2 msk risvinäger
300 g morötter
250 g spetskål
1 röd paprika
250 g broccoli
Garnering:
koriander
Servering:
jasminris med gurkmeja

Annons

1. Fräs färsen smulig i olja i en stor gryta. Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med. Tillsätt srirachasås, ingefära, sesamolja, ostronsås, soja och risvinäger.
2. Skala morötterna. Dela alla grönsaker i bitar och låt fräsa med, 10 minuter. Servera med ris som kryddats med gurkmeja och toppa med koriander.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons