Fläskfilégratäng med skinka och röd pestosås

Krämig gratäng med fläskfilé och squash recept
Den röda peston ger god medelhavssmak åt både ris och kött i denna läckert krämiga gratäng!
Annons

Krämig gratäng med fläskfilé och squash recept

Krämig gratäng med fläskfilé och squash och skinka

4 personer

1 fläskfilé, ca 700 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
4 portioner kokt ris
8 skivor rökt skinka
1 squash
ca 250 g kvisttomater
Gratängsås:
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
3 msk röd pesto
1 dl riven lagrad ost
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
basilika

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Putsa köttet samt salta och peppra. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och skiva köttet.
3. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Smörj en form och fördela riset på bottnen. Dela skinkskivorna på mitten. Skär squash i 1/2 cm tjocka skivor. Varva skivor av filé, skinka och squash längs mitten på formen. Lägg tomaterna på båda sidor.
4. Gratängsås: Blanda ihop alla ingredienser. Häll såsen i formen och peta med en gaffel så att den rinner ner mellan köttskivorna.
5. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter, gratängen ska ha fått fin färg och stannat helt. Garnera med basilika.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons