Krämig gryta med fläskfilé

Krämig gryta med fläskfilé
Fransk dijonsenap ger god smak till grytan som blir mustig och mättande med blomkål och morötter. Toppa med knaperstekt bacon!
Annons
Crème fraiche ger syra och krämighet till grytan.

 

4 personer

400 g fläskfilé
1 msk smör
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 litet blomkålshuvud
4 dl kycklingbuljong
2 dl crème fraiche
1 msk fransk senap
1 paket bacon, 140 g
persilja

Annons

Tillbehör:
2 dl ris

Ansa filén och skär i skivor, bryn i smöret. Ta upp. Lägg i strimlad purjolök, vitlök, skalade och tärnade morötter och blomkålen skuren i buketter i stekpannan, låt få lite färg. Tillsätt buljong, crème fraiche och senap, låt puttra i fem minuter.
Lägg i filén och koka ytterligare 7-8 minuter. Strimla baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strö bacon och persilja över grytan.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons