Krämig höstpaj med kål – recept

Krämig höstpaj med kål – recept
Ost och kål är en perfekt smakkombo! Kesella i både skal och fyllning ger extra krämig känsla.
Annons

Krämig höstpaj med kål

4 portioner
1 tim 30 min

Botten:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
3/4 dl kesella naturell, 10%, 250 g (+ se fyllning)

Fyllning:
3 ägg
resten av kesellan (+ se botten)
1 dl vispgrädde
2 krm salt
nymald svartpeppar
1 morot
150 g rödkål
150 g savoykål
smör till stekning
75 g lagrad riven ost

Annons

Garnering:
hackad persilja

Annons

Gör så här:
1. Blanda pajdegen i en matberedare tills det precis är blandat.

Ta upp degen och kavla ut den efter formen, ca 26 cm i diam, på mjölat bakbord. Ställ i kyl ca 30 min.
2. Vispa samman ägg, resten av kesellan och grädde. Tillsätt salt och peppar.
3. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 200°, ca 10 min.
4. Slanta moroten och strimla kålen grovt. Fräs det snabbt i smör i en panna, krydda med salt och peppar. Låt svalna något.
5. Strö hälften av osten i pajskalet, fördela grönsaker över, häll över äggvispet och resterande ost. Grädda pajen i 200°, ca 35 min tills den pöst upp lite, stelnat och fått fin färg.
6. Garnera med persilja.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons