Krämig pastagratäng med kassler och purjolök

Kasslergratäng
Annons

Kasslergratäng

4 port
300 g kassler
250 g pasta, okokt
2 purjolökar
60 g babyspenat
3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 krm riven muskotnöt
150 g riven smakrik ost

Garnering
spenat
skivade rädisor
Ugn 225 °

Annons

 

Gör så här

1. Koka pastan al dente enl anv på förp. Lägg den i en ugnsform.

2. Ansa, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Hacka spenaten men spara några blad till garnering. Strö purjo och spenat över pastan.

3. Skiva kasslern och bryn den lätt i torr stekpanna. Blanda crème fraiche, majonnäs, chilisås och muskot. Lägg kasslerskivorna i formen, häll över såsen och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 15 min. Garnera inför serveringen.

 

Läs mer

 

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons