Krämig kycklinggratäng med rostad potatis

Krämig kycklinggratäng med rostad potatis
Vitlök, soltorkad tomat och basilika gör kycklingen sällskap i en kalasgod gratäng.
Annons

Krämig kycklinggratäng

4 personer

4 kycklingfiléer
1 msk smör
salt och peppar
4 soltorkade tomater i olja
1 dl basilikablad
2 dl vispgrädde
3 msk dijonsenap
1 msk majsstärkelse
2 vitlöksklyftor
1 dl crème fraiche
2 dl riven ost
200 g körsbärstomater
Garnering:
basilika
Servering:
rostad potatis

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Dela varje filé på längden och bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra och lägg över kycklingen i en ugnsform.
3. Strimla soltorkade tomater och basilika och strö över kycklingen.
4. Vispa ihop grädde, senap, majsstärkelse, riven vitlök och crème fraiche och häll i formen.
5. Strö över ost. Dela tomaterna och lägg i formen. Gratinera dem, ca 20 minuter. Garnera med basilika och servera med rostad potatis.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons