Krämig kycklingpanna med bacon, svamp och senap

Krämig kycklingpanna med bacon, svamp och senap
Bästa smakkompisarna är nog kyckling och bacon. Här bjuder vi på en läcker kycklingpanna med bacon, svamp och sötstark senap – allt i en panna!
Annons
Kycklinglårfilé är extra saftig – här i en läcker och gräddig panna smaksatt med sötstark senap.

Recept: Kycklingpanna med bacon, svamp och sötstark senap

Portioner: 4 pers
Tid: 1 tim

  • 400 g kycklinglårfilé
  • matfett till stekning
  • salt och peppar
  • 2 gula lökar
  • 500 g champinjoner
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl sötstark senap, grovkornig
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 pkt bacon, ca 140 g

Servering

  • potatis, sallad eller bröd

Så här lagar du kycklingpanna med bacon, svamp och sötstark senap:

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den väl i valfritt matfett i en panna.
    Annons

    Salta och peppra. Lyft ur pannan när kycklingen är klar.

  2. Skala löken och ansa svampen. Skär i skivor och bryn mjuka i en panna med matfett till fin färg.
  3. Blanda kycklingbuljong, senap och grädde. Häll ner i pannan med svamp och lägg i kycklingen. Låt sjuda 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite mer buljong om det blir för tjockt.
  4. Skär baconet i mindre bitar och stek knaprigt i ugn på en plåt med bakplåtspapper på 225° i 10 minuter. Låt rinna av.
  5. Strö över knaprigt bacon vid servering.
  6. Servera med till exempel pressad potatis, sallad eller bara en bit gott bröd.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons