Krämig lasagne med lax och räkor

Krämig lasagne med lax och räkor
En krämig lasagne med lax och räkor är en riktigt favorit. En gratäng som sköter sig själv i ugnen. Smaksatt med hummerfond, sambal oelek, grädde och dill blir den helt ljuvlig. Servera med god sallad på spenat och purjolök.
Annons
En krämig lasagne med lax och räkor.

Lax- och räklasagne – recept

• 4 pers • 1 tim

4 stora färska lasagneplattor
400 g räkor med skal
450 g lax
3–4 kvistar dill
7 cm purjolök
180 g färsk spenat
rapsolja till stekning
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk koncentrerad hummerfond
2 tsk sambal oelek
ca 10 minitomater
1 dl riven gratängost

Annons

Servering

sallad

1. Sätt ugnen på 175°. Skala räkorna, hacka dem grovt. Skär laxen i tunna strimlor. Hacka dill.

2. Skiva purjolöken tunt. Fräs spenaten mjuk i lite rapsolja i en stekpanna tillsammans med purjolöken. Salta och peppra.

3. Lägg spenatfräset i en bunke och blanda med dill, crème fraiche, grädde, mjölk, hummerfond och sambal oelek. Salta och peppra.

4. Dela tomaterna. Varva spenatblandningen med lasagneplattor, räkor, lax och tomater i en eldfast form, ca 20 cm i diameter. Avsluta med crème fraiche-blandning, toppa med ost.

5. Baka i ugnen ca 40 minuter. Låt vila ca 10 minuter före servering. Servera med sallad gjord på spenat, dill och purjolök.

Recept: Jan-Erik Hagbohm

Bild: Anette Nilsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons