Krämig örtdoftande kycklinggratäng med fetaost recept

Kycklinggratäng
Bjud på lättlagad och härligt krämig kycklinggratäng som passar lika bra till vardag som till fest! Ajvar relish och fetaost ger gratängen en extra smakskjuts.
Annons
Kycklinggratäng

Servera gärna klyftpotatis till den krämiga kycklinggratängen. Foto: Lisa Björner

Recept krämig örtdoftande kycklinggratäng med fetaost

4 portioner

600 g kycklingfiléer
2 tsk soja
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g fetaost
2 1/2 dl valfri grädde
3/4 dl mild ajvar relish
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk torkad oregano

Annons

Ev garnering
färsk oregano

Ugn 225°

 

Så här gör du kycklinggratäng

Annons

1. Dela kycklingfiléerna på längden om de är stora. Blanda kycklingen med soja. Bryn kycklingen i olja i stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform.

2. Riv fetaosten grovt. Lägg den på kycklingen.

3. Blanda grädde, ajvar, salt, peppar och oregano. Häll det över kycklingen.

4. Sätt in formen i ugnen. Låt stå 20 min. Tag ut och garnera ev med färsk oregano.

5. Servera gratängen med klyftpotatis och sallad med tomat, gurka och rödlök.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons