Krämig pasta med biff och gorgonzolasås – recept

Krämig pasta med biff och gorgonzolasås – recept
Fixa festmiddag på en halvtimme! Maffigt god gorgonzola och biff är en perfekt smakkombo med den härliga pastan.
Annons
Toppa den härliga pastan med biff och gorgonzolasås med valnötter.
Fort festligt! Pasta med biff och gorgonzolasås. Foto: Lisa Björner

Pasta med biff och gorgonzolasås – recept

4 portioner
30 minuter

Ingredienser:
400 g pasta
1 påse babyspenat, 40 g
1 dl grovhackade valnötter
300 g ryggbiff eller entrecote
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm mellangrovmald svartpeppar

Annons

Gorgonzolasås:
5 dl mjölk
3 dl grädde
3 msk vetemjöl
200 g gorgonzola
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här:
1. Koka pastan. Skölj spenaten och hacka nötterna.
2. Skär biffen i småbitar och stek dem i smör. Salta och peppra.
3. Häll mjölk, grädde och vetemjöl i en kastrull och vispa samman. Låt såsen koka upp under omrörning. Sjud den sedan någon minut. Tillsätt ost i småbitar och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
4. Blanda pastan med biffen och spenaten. Ringla över såsen. Strö över valnötter.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons