Krämig potatistårta med räkor

Potatistårta toppad med räkor
Nu stundar härliga potatistider så passa på att njuta av en läcker färskpotatistårta toppad med räkor! Den går bra att förbereda i god tid och blir snabbt allas sommarfavorit!
Annons
Potatistårta toppad med räkor
Krämig färskpotatisfyllning på kavringsbotten och toppad med handskalade räkor – åh, så gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept krämig färskpotatistårta med räkor

8 port

Botten
200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning
5 gelatinblad
4 dl crème fraiche
300 g färskost
1 dl hackad gräslök
½–1 dl hackad dill
salt och peppar
500 g kokt färskpotatis

Annons

Garnering
3 dl skalade räkor
10 rädisor, tunt skurna
dill
gräslök

Gör så här

1. Botten: Skär av kanterna på brödet. Mixa resten i matberedare och tillsätt det smälta smöret. Fäst ett bakplåtspapper i botten av en springform och packa brödsmulorna i botten. Ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5–10 min. Blanda crème fraiche, färskost, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.

3. Ta upp gelatinbladen och låt dem sakta smälta på svag värme i en kastrull. Vänd ner i fyllningen. Skär potatisen i bitar och blanda ner i fyllningen. Bred ut fyllningen i formen och ställ kallt över natten.

4. Garnering: Toppa med räkor, rädisor, dill och gräslök.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons