
Läs också: Fisksoppa med lax och räkor
Krämig räksoppa med kokosmjölk – recept
• 4 pers • 40 min
Läs också: Rotfruktssoppa med rostade pumpafrön
500 g räkor med skal
1 gul lök
5 torkade kaffirlimeblad
olja till stekning
7 dl fiskbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 ml
ca 400 g krossade tomater
salt
peppar
Garnering
½ purjolök, fint strimlad
räkor
Läs också: Krämig soppa med kyckling, tomat och curry
1. Skala räkorna och spara skalen. Låt räkorna vila i kyl tills det är dags för servering. Skala och hacka löken.
2. Fräs lök, räkskal och limeblad i olja i en kastrull. Slå på buljongen och låt sjuda 20 minuter.
3. Sila och tillsätt kokosmjölk och krossade tomater. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Mixa gärna med mixerstav när den är klar.
4. Fräs upp purjolöken snabbt i en panna med lite fett. Servera soppan med de skalade räkorna och fräst purjolök.
Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin