Krämig räksoppa med asiatiska smaker

kramig-raksoppa-med-kokosmjolk-recept
Värmande thaisoppa med räkor, kokosmjölk, limeblad, tomat och purjolök. En god soppa att bjuda på till middag.
Annons
kramig-raksoppa-med-kokosmjolk-recept
Krämig räksoppa med kokosmjölk, kaffirlimeblad och tomater värmer gott en ruggig dag.

Krämig räksoppa med kokosmjölk – recept

• 4 pers • 40 min

500 g räkor med skal
1 gul lök
5 torkade kaffirlimeblad
olja till stekning
7 dl fiskbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 ml
ca 400 g krossade tomater
salt
peppar

Annons
Annons

Garnering
½ purjolök, fint strimlad
räkor

1. Skala räkorna och spara skalen. Låt räkorna vila i kyl tills det är dags för servering. Skala och hacka löken.
2. Fräs lök, räkskal och limeblad i olja i en kastrull. Slå på buljongen och låt sjuda 20 minuter.
3. Sila och tillsätt kokosmjölk och krossade tomater. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Mixa gärna med mixerstav när den är klar.
4. Fräs upp purjolöken snabbt i en panna med lite fett. Servera soppan med de skalade räkorna och fräst purjolök.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Annons

Härligt vårig och len soppa gjord på grön sparris.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons