Sill med parmesanost och soltorkade tomater – recept

Sill med parmesanost och soltorkade tomater – recept
Gör enkelt egen sillinläggning med 5-minuterssill. Här är ett recept på krämig sill med crème fraiche, soltorkad tomat och parmesan. En ny favorit på julbordet!
Annons
Gör en krämig sill med smak av Medelhavet med parmesan och soltorkad tomat.

Krämig sill med parmesan och soltorkad tomat – recept

• 4 pers • 20 min

Testa den här sillen också: Vitlökssill med färskost

1 förp 5-minuterssill, 420 g
150 g soltorkade tomater
1 dl grovt riven parmesanost, ca 50 g
2 dl crème fraiche
salt och peppar

Annons

Mer recept på sill: Julig sill med tranbär och lök

1. Låt sillen rinna av ordentligt och dela den i mindre bitar.
2. Finhacka tomaterna. Blanda ner tomathacket och den rivna parmesanen i crème fraichen. Vänd ner sillen. Smaka av med salt och peppar, tänk på att både sillen och de soltorkade tomaterna ger sälta.
3. Låt stå ett dygn för bästa smak. Håller ca 5 dagar i kylskåp.

Recept: Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons