Krämig ostpaj med knaperstekt bacon

Krämig ostpaj med knaperstekt bacon
Härligt krämig ostpaj att njuta av och bjuda på. Superenkel att göra och supergod att äta, i små eller stora bitar.
Annons
Ostpaj med bacon.
Läcker ostpaj garnerad med bacon passar finfint på buffébordet. Foto: Pontus Ferneman

Ostpaj med knaprigt bacon

8 bitar
1 tim 30 min

Botten:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
3/4 dl kesella, 10 %, à 250 g

Fyllning:
ca 1  3/4 dl resten av kesellan
1 dl vispgrädde
4 ägg
2 krm salt
nymald svartpeppar
150 g lagrad riven ost

Annons

Garnering:
140 g alspånsrökt bacon (med gedigen röksmak)
hackad gräslök

1. Rör ihop pajdegen i en matberedare, bara tills det precis blir blandat. Ta upp degen och kavla ut den, med hjälp av lite mjöl, anpassad till formen, ca 22 cm i diam. Lägg den i formen och ställ i kyl ca 30 min.

Annons

2. Vispa samman resten av kesellan, grädde och ägg. Tillsätt salt och peppar.

3. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda  i 200° i ca 10 min.

4. Fördela hälften av osten i pajbottnen. Tillsätt äggvispet och resterande ost. Grädda pajen i 200° i ca 35 min tills den pöst upp lite, stannat och fått fin färg.

5. Garnera med knaperstekt bacon och gräslök.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons