Krämiga citronrutor i långpanna

Krämiga citronrutor i långpanna
Baka festliga och fräscha citronrutor med krämig topp!
Annons

Citronrutor

Ca 24 bitar

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
Citronkräm:
3 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal
5–6 msk citronsaft
Garnering:
florsocker

Annons

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de torra ingredienserna med smöret tärnat i bitar, platta ut till en fyrkant, lägg i ugnsform ca 20 x 25 cm.
2. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.
3. Citronkräm: Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt övriga ingredienser. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 8–10 min. Citronkrämen är lös men stelnar när den kallnar. Pudra över florsocker när den kallnat. Skär upp i små rutor.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons