Krispiga minipizzor med färskpotatis

Krispiga minipizzor med färskpotatis
Säsongens goda färskpotatis kan användas på många sätt. Varför inte på en pizza? Här får du ett recept på riktigt smarriga minipizzor med supergod fyllning.
Annons
Riktigt krispiga och goda blir de här minipizzorna med färskpotatis och västerbottensost.
De läckra minipizzorna är supergoda serverade med parmaskinka. Foto: Pontus Ferneman

Minipizzor med färskpotatis och västerbottensost

8 st
Tid: 35 min

Deg:
ca 20 g jäst
2 dl vatten
1   1/2 msk olja
1/2 tsk salt
5– 6 dl vetemjöl

Fyllning:
1 burk kronärtskockskräm, 130 g
150 g västerbottens ost
10 –15 små kokta färskpotatisar
1 tunt skivad rödlök
nymald peppar

Annons

Garnering:
1 knippe hackad
timjan

Till servering:
ca 8 skivor parmaskinka el kallrökt skinka

Gör så här

1. Smula jästen i en matberedare. Värm vatten och olja till ca 37°. Häll det över jästen under gång tills allt har blandats.
2. Tillsätt salt och mjöl, lite i taget, tills det blivit en smidig men ganska lös deg.
3. Trilla ut 8 bullar och kavla ut dem till tunna plattor. Pensla dem med olja och bred över kronärtskockskrämen.
4. Strö över hälften av osten. Lägg potatisskivorna i en ring på varje. Strö över resterande ost och lägg på lökskivor. Mal peppar över. Grädda i 250°, 10 –12 min.
5. Strö över timjan. Servera pizzorna ljumna med tunna skivor skinka.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons