Kyckling Alfredo canneloni med ostsås – recept

Kyckling Alfredo canneloni  med ostsås – recept
Gör en krämig röra med kyckling och skinka. Rulla in i lasagneplattor till canneloni och toppa med ostsås. Servera med tomat och mozzarellasallad.
Annons
Kyckling Alfredo med i pastarullar med ostsås.
Smarrigt gott både till vardag och fest. Pastarullar med kycklingröra. Foto: Lisa Björner

Kyckling Alfredo canneloni – recept

4 portioner
40 minuter

Ingredienser
300 g stekt kycklingkött
200 g strimlad rökt skinka
1 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
250 g färska lasagneplattor, 12 st
1 dl riven ost

Annons

Ostsås
5 dl mjölk
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk vetemjöl
3 dl riven mozzarella
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Servering
färsk basilika
skär tomat och blanda med mozzarellaostbitar till en sallad

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär kycklingköttet i småbitar och blanda det med skinka, crème fraiche, tomatpuré och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela lasagneplattorna och lägg röran på dem och rulla ihop. Lägg pastarullarna tätt med skarven neråt i en ugnssäker form.
4. Blanda mjölk, grädde, buljongtärning och vetemjöl i en kastrull och koka upp på svag värme under omrörning. Låt såsen sjuda 3 minuter. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
5. Häll ostsåsen över rullarna och strö över riven ost. Grädda dem längst ner i ugnen i 20 minuter.
6. Garnera ev med färsk basilika. Servera med tomat- och mozzarellasallad.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons