Kyckling med krämigt bacontäcke

Kyckling med krämigt bacontäcke
Kalasgott! Kyckling i härligt krämig sås med mycket smak från bacon och rostad paprika.
Annons
Krämigt med mycket smak!

Kyckling med bacon

4 port
Tid: ca 35 min

600 g kycklingfilé
smör till stekning
salt, peppar
140 g tärnat bacon
2 vitlöksklyftor
1–2 rostad röd paprika på burk
1 burk smaksatt crème fraiche
1–2 dl riven ost

Annons

1. Dela filéerna på längden och bryn dem i smör runtom. Krydda väl med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
2. Stek bacontärningarna i sitt eget fett, tillsätt fint riven vitlök och grovt strimlad paprika. Rör ihop crème fraiche med riven ost och baconfräs. Smaka av med kryddor. Häll detta över filéerna.
3. Gratinera i 225° ca 20 min eller tills kycklingen är genomstekt. Skär ett snitt, om köttsaften är klar är den färdigstekt. Servera med en sallad.

Annons

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons