Tomatkyckling med broccolicouscous

Kyckling med parmaskinka och fetaost recept
Kycklingfilé fylld med soltorkad tomat och inlindad i parmaskinka – när du vill sätta guldkant på vardagen!
Annons

Kyckling med parmaskinka och fetaost recept

Kyckling med parmaskinka och fetaost – recept

4 personer

400 g kycklingfilé
4 soltorkade tomater, hackade
salt och peppar
4 skivor parmaskinka
1 msk olivolja
300 g broccoli
1 dl finhackad persilja
50 g fetaost
Chilisås:
2 dl grekisk yoghurt
1 tsk sambal oelek
1 msk rapsolja
ev 1 riven vitlöksklyfta
salt och peppar
Servering:
chilisås, se recept

Annons

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Skär en skåra i varje filé. Lägg i soltorkad tomat, salta och peppra. Linda in filéerna i parmaskinka. Stek köttet runt om så att det får färg i en stekpanna med olja. Lägg över i en ugnsform. Tillaga i ugnen tills köttet är genomstekt, ca 20 minuter.
3. Chilisås: Blanda grekisk yoghurt, sambal oelek, rapsolja, riven vitlöksklyfta, salt och peppar.
4. Skär broccolin i bitar, mixa till små smulor eller gryn. Koka i lättsaltat vatten några minuter. Häll av och blanda broccoli och persilja. Fördela broccolin i 4 djupa tallrikar. Lägg på skivad kyckling och smula fetaost över.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons