Kyckling med pastasallad, fetaost och pesto

Kyckling med pastasallad, fetaost och pesto
En lättlagad kyckling i ugn och krämig pastasallad är bästa bjudmaten.
Annons

Kyckling med pastasallad

4 personer

4–6 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk smör
Pastasallad:
300 g pasta, valfri sort
2 dl crème fraiche
1 dl gräddfil
2 msk fransk senap
6 salladslökar
1 gul paprika
1 orange paprika
200 g fetaost
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 dl rucolasallad
Servering:
11/2 dl grön pesto
basilikablad

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Putsa kycklingen. Salta och peppra runt om. Stek kycklingen på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
3. Pastasallad: Koka pastan och spola den i kallt vatten. Blanda crème fraiche, gräddfil och senap. Ansa och strimla sallads- löken. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Blanda pasta, salladslök, paprika, fetaost i bitar, salt, peppar och rucola. Vänd ner crème fraicheblandningen.
4. Skiva kycklingen och lägg på ett fat. Klicka pesto över. Garnera med basilika.

Recept: Janet Gustavsson.

Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons