Kyckling och bacon på små spett

Kyckling och bacon på små spett
Kyckling och bacon är ett säkert kort. Här är recept på en variant – små spett med örtyoghurt.
Annons
Kyckling och bacon på pinne. Festligt på buffén.

Kyckling och bacon på pinne med örtyoghurt – recept

För ännu mer smak och färg, pensla kycklingbitarna med japansk soja.

• 6–8 bufféport • 40 min

1 kycklingbröst
olja till stekning
salt och peppar
8 baconskivor

Örtyoghurt

½ dl yoghurt
1 dl hackade örter

Dessutom behövs

16 små grillspett

Annons

1. Sätt ugnen på 225°. Dela kycklingbröstet i åtta bitar. Bryn i panna med olja, salta och peppra.
2. När kycklingen svalnat något, rulla varje bit i en halv baconskiva och sätt på ett spett. Tillaga klart i ugnen ca 10 minuter.
3. Örtyoghurt: Rör ihop ingredienserna, smaka av med salt och peppar.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Sophie Håkansson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons