Kyckling- och bacongratäng

Kyckling- och bacongratäng
Duka middagsbordet och servera en läcker allt i ett-rätt med kyckling och bacon. Ett enkelt och smakrikt recept!
Annons
Kyckling- och bacongratäng
Foto: Anders Norrsell

Kyckling- och bacongratäng

4 personer
4 portioner kokt ris
4 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
2 msk smör
3 dl grädde
3 msk chilisås
1/2 röd chilifrukt, finhackad
2 msk kalvfond
majsena till redning
3 msk finhackade örter
1 dl riven lagrad ost
8 röda körsbärstomater
8 gula körsbärstomater
140 g tärnad bacon
kryddgrönt till garnering
Servering:
sallad
bröd
ost

Annons

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela det kokta riset i en smord eldfast form. Putsa kycklingen, salta och peppra och bryn köttet runt om. Flytta över till en bakplåtspappersklädd långpanna och stek i ugnen ca 20 minuter. Ta ut kycklingen, skiva filéerna i bitar och lägg dem i rader på riset.
Blanda grädde, chilisås, finhackad chili och fond i en kastrull. Koka ihop cirka 10 minuter. Red med majsena utrört i lite vatten. Blanda ner örterna. Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera ca 10 minuter.
Stek baconet knaprigt. Dela tomaterna, blanda dem med baconet och strö över gratängen tillsammans med kryddgrönt.

Recept: Bitte E:son Forsberg 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons