Kycklingbiff med bladpersilja

Kycklingbiff med bladpersilja
Bra hälsoval! Recept på kycklingbiff med bladpersilja.
Annons
Kycklingbiff med bladpersilja.

Kycklingbiff med bladpersilja – recept

• 6 pers • 30 min
140 kcal/biff

400 g kycklingfärs
1 rödlök
2 dl hackad bladpersilja
1 liten klyfta vitlök
1–2 msk sambal oelek
salt och peppar
olja till stekning

Annons

1. Skala och finhacka rödlöken. Pressa vitlöken. Lägg lök, kycklingfärs, hackad persilja, pressad vitlök, sambal oelek samt salt och peppar efter smak i en bunke. Blanda ihop ordentligt. Är du osäker på hur mycket sambal oelek du vill ha i färsen, blanda först i en matsked, gör ett litet stekprov och smaka av för att se om du vill ha mer sting.
2. Blöt händerna och forma färsen till 6 lika stora biffar.
3. För grillning: Pensla biffarna med olja och grilla sedan 7–8 minuter per sida. För stekning: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek 7–8 minuter per sida tills köttet är genomstekt. Servera biffarna varma, dekorera med persilja.

Av Maja Rehwin

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons