Kycklingburgare med avokadoröra

Kycklingburgare med avokadoröra
Bästa sommarmaten – kycklingburgare med en avokadoröra med vitlökssting!
Annons

Kycklingburgare med avokadoröra
4 personer
4 tunnskivade kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
2 msk smör
Avokadoröra:
2 avokadofrukter
11/2 dl gräddfil
1 lime, pressad saft
2 vitlöksklyftor
Servering:
4 valfria hamburgerbröd
1 rödlök
2 stora tomater
50 g valfri salladsblandning

Annons

1. Krydda kycklingen med salt och citronpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingen ett par minuter per sida.
2. Avokadoröra: Kärna ur och gröp ur avokadofrukterna. Mosa avokadoköttet och blanda det med gräddfil. Smaksätt med limesaft, hackad vitlök samt lite salt och peppar.
3. Vid servering: Rosta bröden. Skala och skiva löken. Skiva tomaterna. Lägg ihop kyckling, sallad, lök, tomat och avokado- röra mellan bröden.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons