Kyckling 
med ädelost och valnötter

Kycklingfilè med endivesallad recept
Enkel och elegant middag med kyckling, ädelost och valnötter i ljuvlig kombination. Passar lika bra till vardag som till fest!
Annons

Kycklingfilè med endivesallad recept

Kycklingfilé med endivesallad – recept

4 personer

400 g kycklingfilé
salt och peppar
1 msk rapsolja
2 endiver
2 salladslökar
8 valnötter
20 vindruvor
100 g ädelost
1 ask krasse
Servering:
smörgås

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Krydda kycklingfilén med salt och peppar. Stek filén på båda sidor så att den får färg i en stekpanna med olja. Lägg över kycklingfilén i en ugnsform och låt steka klart i ugnen, ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
3. Skär bort roten på endiverna och bryt loss bladen. Strimla salladslöken. Lägg endivbladen på ett stort fat. Strö över salladslök, valnötter och vindruvor. Smula över ädelost och klipp över krasse.
4. Vid servering: Skär kycklingen i skivor och lägg upp på fatet. Servera gärna tillsammans med en smörgås.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons