Kycklingfilé med krämig ärthummus– recept

Kycklingfilé med krämig ärthummus– recept
Laga festgott på 20 minuter. Gör en egen ärthummus och smaksätt med vitlök. Servera till stekt kycklinfilé coh härlig couscoussalld med oliver.
Annons
Superenkelt och gott. Lättlagad kyckling. Ärthummus fixar du på fem minuter.
Snabbfixat och läckert _ kycklingfilé med ärthummus. Foto: Kent Jardhammar

Kycklingfilé med krämig ärthummus

4 portioner
20 minuter

Ingredienser
500 g kycklingbröstfilé
1 msk soja
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Sallad
2 dl couscous
2 dl hackad persilja
200 g cocktailtomater, halverade
100 g svarta oliver utan kärnor
2 msk olivolja

Annons

Grön ärthummus
3 dl djupfrysta gröna ärter
150 g färskost naturell eller med vitlök
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt

Gör så här
1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
2. Koka upp ärterna i saltat vatten och kyl genast av dem i kallt vatten. Mixa ärterna först och blanda sedan för hand ner ost, vitlök och salt.
3. Blanda couscous med persilja, tomater, oliver och olja.
4. Halvera kycklingfiléerna så att de blir tunna. Blanda dem med soja. Stek dem i smör ca 2 minuter per sida så de blir genomstekta. Salta och peppra.
5. Servera kycklingfiléerna med couscoussalladen och ärthummusen.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons