Kycklinggratäng med baconfräs – klart på en halvtimme – recept

Kycklinggratäng med baconfräs – klart på en halvtimme – recept
Suveränt bjudgott! Lätt till snabblagat och smarrigt så har du en succé. Kyckling och bacon får en liten extra smakpuff av chilisting i såsen.
Annons
Servera den lättalagade gratängen med ris.
Läcker lättlagad gratäng med kyckling och bacon. Foto: Lisa Björner

Kyckling med baconfräs – recept

4 portioner
35 minuter

Ingredienser:
4 kycklingfiléer, 500 g
2 tsk soja
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 äpple
1 röd paprika
1 smal purjolök
1 pkt bacon, 140 g
1 dl riven ost

Annons

Sås:
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 dl sky
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
3 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
3 krm salt

Garnering:
färsk timjan

Servering:
ris
sallad
kokta bönor

1. Sätt ugnen på 200°. Dela kycklingfiléerna i tre delar. Blanda dem med soja och stek i smör. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan mellan stekningarna och tag tillvara på skyn.
2. Sås: Blanda crème fraiche, grädde, sky, mjöl och fond i en kastrull. Sjud 3 min. Tillsätt mango chutney, sambal och salt.
3. Skär äpplet och paprikan i småbitar. Skölj och strimla purjolöken. Strimla och fräs baconet i stekpanna. Tillsätt purjolök, äpple och paprika och låt det fräsa med.
4. Lägg kycklingen i en gratängform, häll över såsen och strö över strösslet med bacon. Strö över riven ost. Ugnsgratinera ca 25 minuter. Garnera med timjan. Servera med ris, sallad och kokta gröna bönor.

Laga också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons