Kycklinggratäng med mango chutney

Kycklinggratäng med mango chutney
Läckert krämig kycklinggratäng med en smakrik sås på mango chutney. Lika gott till både vardag och fest!
Annons

Kycklinggratäng med mango chutney

Kycklinggratäng med mango chutney

4 personer
900 g delikatesspotatis eller färskpotatis
3 msk olivolja
3 msk valfria finhackade örter
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
150 g sojabönor
250 g fryst tärnad mango, tinad
ca 125 g mozzarellaost

Annons

Mango chutneysås:
2 dl vitt vin
1 dl mango chutney
3 dl vispgrädde

Garnering:
persilja och gräslök
ev mango, fryst eller färsk

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tvätta och kvarta potatisen.
3. Blanda olja, örter och potatis i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter.
4. Putsa kycklingen och skär den i tärningar. Salta och peppra runt om. Bryn kycklingbitarna runt om i en stekpanna med smör.
5. Blanda potatis, kyckling, sojabönor och mango (spara några bitar till garnering) och lägg i en smord ugnsform.
6. Mango chutneysås: Koka samman vin, mango chutney och grädde i en kastrull ett par minuter.
7. Häll såsen över kycklingen, strö över mozzarellaost riven i små bitar. Gratinera mitt i ugnen till fin gyllene färg, ca 10 minuter.
8. Vid servering: Garnera med färska örter, mangobitar eller färska mangoklyftor.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons