Kycklinggryta med gul curry och minimajs

Kycklinggryta med gul curry och minimajs
Annons

Kycklinggryta med gul curry och minimajs

Kycklinggryta med gul curry och minimajs

4 personer
600 g kycklingfiléer
2 röda paprikor
1 gul lök
½ purjolök
smör till stekning
2 msk curry
1 msk paprikapulver
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk kinesisk soja
1 krm svartpeppar
125 g minimajs
Garnering:
färska örter
Tillbehör:
kokt ris
sallad

Annons

1. Putsa och skär kycklingen i bitar.
2. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och klyfta löken. Skölj och strimla purjolöken.
3. Bryn kycklingen runt om i en stor gryta eller traktörpanna med smör, ca 4 minuter. Tillsätt paprika, lök, purjolök, curry och paprikapulver, och låt fräsa samman, 3–4 minuter.
4. Tillsätt grädde, crème fraiche, soja och peppar. Dela minimajsen på mitten och vänd ner i grytan. Låt sjuda samman, ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
5. Garnera med färska örter och servera med ris och sallad.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons