Snabbfixad kycklinggryta med pepparsås

Snabbfixad kycklinggryta med pepparsås
På en halvtimme fixar du vår kostrådgivare Ulrika Davidssons härliga kycklinggryta. Perfekt bjudmat serverad med ugnsbakade tomater fyllda med fetaost och bacon.
Annons
Läckert och lättlagat.

Kycklinggryta med pepparsås och tomater

4 port
30 min
463 kcal per port

600 g kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
1 tsk smör
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 1/2 dl grädde
2 msk krossade pepparkorn, svart-, vit-, rosé- och grönpeppar
1 gul paprika
100 g haricots verts
10 cocktailtomater
lite färsk timjan
50 g rucolasallad

Annons
Annons

Ugnsbakade tomater:
4 plommon- eller bifftomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk balsamico
salt, svartpeppar
2 dl rucola
100 g fetaost
1 tsk honung
100 g tärnat bacon

1. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur innehållet. Häll på olja och balsamico och strö på salt och peppar. Ugnsbaka i 200°, 10 min.
2. Hacka rucolan och lägg i en skål med fetaost och honung. Hetta upp en stekpanna och bryn baconet i några min. Blanda ner rucola- och fetaost-blandningen och lägg det i tomaterna och ugnsbaka i ytterl 10 min.
3. Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om i smör. Tillsätt vatten, buljongtärning och grädde och koka upp. Lägg i pepparkornen och sjud på svag värme i 10 min.
4. Skär paprikan i små bitar, dela haricots vertsen. Lägg alla grönsaker i grytan någon minut före servering. Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk timjan.
5. Servera med ugnstomaterna och lite rucola.

Annons

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Vill du gå Ulrikas Kickstart kurs online? Färdiga menyplaner och inköpslisor! Enkla och goda recept! Klicka här för att läsa mer!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons