Kycklingrullader på potatisgratäng

Kycklingrularder på potatisgratäng.
Läckert och gott med kyckling! Här är det bra att använda sig av tunn färdigskivad kycklingfilé. Ett riktigt festrecept!
Annons
Kycklingrullader
Bjud på krämig potatisgratäng med smakfulla rullader av kyckling.

4 personer
800 g kokt fast potatis
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
salt, svartpeppar
1 1/2 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottensost
3 dl vispgrädde
8 tunt skivade kycklingfiléer
150 g mosad fetaost
3/4 dl röd pesto
färska basilikablad
1-2 pkt skivad bacon á 140 g
2 msk smör

Annons

Garnering:
kryddgrönt, vi valde timjan

Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva potatisen, strimla purjon, finhacka vitlöksklyftorna. Fräs i smör i stekpanna utan att det tar färg.
Varva potatis, lök, vitlök och kryddor i en smord ugnsform. Häll på grädden. Strö över riven ost. Gratinera ca 15 minuter.
Lägg ut kycklingfiléerna plant på en skärbräda. Mosa fetaosten med en gaffel och fördela på kycklingen. Bred pesto på osten och toppa med basilikablad.
Rulla ihop köttet från kortsidan till rullader. Vira baconskivor runt, fäst med tandpetare om det behövs.
Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Placera dem på potatisgratängen och gratinera i ugnens mitt i 15-17 minuter. Garnera och servera.

Tips! Fetaosten kan bytas ut mot mozzarella för en mindre pikant smak.

Av Bitte Eson Forsberg foto Anders Norrsell

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons