Kycklingspett med prosciutto och bönsallad

Kycklingspett med prosciutto och bönsallad
Kyckling, prosciutto och ciabatta varvas på spetten - underbart gott till en fräsch och mättande bönsallad.
Annons
En bönsallad som mättar!

Recept: Kycklingspett med prosciutto och bönsallad

Det går bra att byta ut prosciutton eller parmaskinkan mot bacon.

Portioner: 4 pers
Tid: 45 min

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 4 skivor prosciutto eller parmaskinka
  • ½ ciabatta
  • 4 blötlagda träspett
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 näve basilikablad
  • 3 msk olivolja
  • skal och saft av 1 citron
  • salt och svartpeppar

Bönsallad

  • 2 burkar stora vita bönor à 400 g
  • 2 rödlökar
  • 350 g cocktailtomater
  • 40 g vattenkrasse
  • 2 msk olivolja
  • färskpressad citronsaft

Så här lagar du kycklingspett med prosciutto och bönsallad:

  1. Sätt ugnen på 200°.
    Annons

    Skär varje kycklingfilé i mindre bitar, ca 3×3 cm. Skär varje skinkskiva på längden i tre smala remsor. Skär ciabattan i kuber, ca 3×3 cm.

  2. Varva kyckling, skinka och ciabatta på träspetten.
  3. Finhacka chili, vitlök och basilika, blanda med olivolja, citronskal och -saft. Häll sedan blandningen över kycklingspetten och gnid in ordentligt. Salta och peppra.
  4. Tillaga spetten i ugnen ca 20 minuter, kycklingen ska vara genomstekt. Vänd på spetten då och då så de tillagas jämnt.
  5. Bönsallad: Låt bönorna rinna av och skölj under kallt vatten. Finhacka löken, halvera tomaterna. Blanda alla ingredienserna och häll över olivolja och citronsaft. Salta och peppra.
  6. Servera kycklingspetten med den goda bönsalladen.

Recept och bild: IBL
Svensk bearbetning: Maria Ohlsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons