Läcker glasstårta på en halvtimme – recept

Läcker glasstårta på en halvtimme – recept
Ta genvägen till en suverän tårta med färdigköpt glass. Härlig botten av oreokex och hemgjord kolasås på topp är supersmarrigt. Garnera med chokladgodis för extra effekt! Snabbt fixat!
Annons
Glasstårta av färdigköpt glass, oreokexbotten, kolasås och godis.
Maffigt och gott! Hemgjord glasstårta toppad med kolasås och godis. Foto: Olof Abrahamsson

Läcker glasstårta

5–6 port
30 min + tid i frys

Botten:
1 pkt Oreokex, 154 g (chokladkex med vanilj- fyllning)
50 g smält smör

Fyllning:
1 liter chokladglass
35 g choko karamellkulor (finns bland strössel i butiken)
1 liter vaniljglass
2–3 dl chokladgodis

Annons

Kolasås:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk smör

Garnering:
färska myntablad

Gör så här:
1. Kolasås: Koka upp vispgrädde, socker och sirap under omrörning. Sjud på svag värme tills såsen tjocknar, ca 118°. Dra det från värmen och rör ner smöret. Låt svalna. Är såsen för fast så späd med vatten till önskad konsistens.
2. Mixa samman kexen med smör och lägg i bakpappers- klädd form med löstagbar kant, 22–23 cm i diam.
3. Bred ut lätt mjukrörd chokladglass över kexbottnen. Strö över karamellkulor och täck med lätt mjukrörd vaniljglass. Täck formen och låt stelna i frys i minst 2 tim.
4. Ta ut formen, lossa bottnen och lägg tårtan på ett fat. Toppa med chokladgodis. Ringla över kolasås.
5. Garnera med mynta.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons