Läcker kycklinggratäng med exotiska smaker

Kycklinggratäng med mango
Kryddig kycklinggratäng med både hetta och sötma.
Annons

Kycklinggratäng med mango

Kycklinggratäng med mango chutney. Mango, äpplen, salami och sambal oelek ger en fin blandning av hetta och lite sött som passar bra till kyckling.

4 personer

4 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
smör till stekning
1 purjolök
3 små röda äpplen
150 g skogschampinjoner
150 g tinade, tärnade,
frysta mangobitar
2 dl crème fraiche
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
ca 3 dl ris (4 portioner)
20 skivor salami
1 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
basilika
mangobitar

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa kycklingfiléerna, salta och peppra och bryn runt om i smöret så att det får fin färg. Lägg över köttet i en ugnsform och stek vidare mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och skiva kycklingen.

Strimla purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena. Dela svampen i mindre bitar.

Fräs lök, äpple och svamp i smöret ca 3–4 minuter, utan att det får färg. Tillsätt mangobitar, crème fraiche, mango chutney, tomatpuré och sambal oelek. Låt allt koka ihop ca 5 minuter.

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Lägg riset i en smord ugnsform. Fördela grönsaksröran ovanpå. Toppa med kycklingskivor varvat med vikta salamiskivor. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

Garnera med basilika och äpplen, servera med en sallad.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons