Läcker lasagne med fetaost

Läcker lasagne med fetaost
En krämig lasagne med fetaost och basilika är aldrig fel!
Annons

Lasagne med fetaost och squash

4 personer

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 squash
500 g färs av valfri sort
2 msk smör
2 burkar krossade tomater à 400 g
2 msk kalvfond
1/2 kruka basilika
2 msk finhackad persilja
10–12 lasagneplattor
150 g riven lagrad ost
Béchamelsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
200 g fetaost
Servering:
riven parmesanost
grönsallad
rostad tomatkvist, kan uteslutas

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna squashen. Fräs lök, vitlök och squash blankt utan att det får färg. Tillsätt färsen och fräs den smulig.
3. Tillsätt tomater, fond och örter och låt puttra ett par minuter.
4. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning. Låt sjuda tills den tjocknat något. Ta kastrullen från värmen och smula ner fetaosten.
5. Varva färs, sås och plattor i en smord ugnsform, ca 20×30 cm. Avsluta med sås. Toppa med ost.
6. Grädda strax under mitten i ugnen, 30–35 minuter. Servera med parmesanost och sallad.

Tips! Lägg tomatkvisten på lasagnen när ca 20 minuter av gräddningstiden återstår. Strö gärna lite socker på tomaterna innan du lägger in dem i ugnen.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons