Läcker och lättgjord nyårsdessert – recept

Läcker och lättgjord nyårsdessert – recept
Suverän chokladdessert som är perfekt att förbereda. Gör den härliga tårtan med choklad, nötter och mandelmassa. Servera med glass och bär.
Annons
Ringa smölt choklad över glass och tårta vid servering.
Enkel att göra – suveränt god att bjuda. Chokladkaka med mandel. Foto: Olof Abrahamsson

Chokladmandelkaka med glass – recept

8 bitar
35 minuter

Ingredienser:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
100 g riven mandelmassa
1 msk vaniljsocker
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
ca 1 msk pistaschnötter
13–15 pekannötter

Annons

Servering:
4 kulor vaniljglass
100–150 g smält mörk choklad
Garnering
bär, tex vinbär och hallon
mynta eller citronmeliss

Gör så här:
1. Rör smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Vänd ner riven mandelmassa. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl.
2. Rör ner det i smeten med mjölken. Häll i en smord och bröad form ca 18 cm i diam, gärna med löstagbar kant.
3. Strö över hackad pistasch i mitten och lägg pekannötterna runt kanten. Grädda i 175°, ca 22–25 minuter. Låt kallna i formen.
4. Skär tårtbitar och lägg på fat. Servera med en kula vaniljglass och ringla över smält choklad. Garnera med bär.

Laga också: Suverän nyårsmeny

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons