Läcker pizza på en halvtimme – recept

Läcker pizza på en halvtimme – recept
Med färdigköpt pizzadeg fixar du myset snabbt och lätt. Dela in den fyra delar och toppa med olika godsaker i varje. Ett perfekt sätt att variera smakerna!
Annons
Härlig surdegbotten toppad med läcker pizzatopping.
Toppa pizzan med godsaker som räkor, fetaost och mozzarella. Foto: Lisa Björner

Pizza – fyra årstider – recept

4 portioner
30 minuter

Ingredienser
2 påsar färdigköpt surdeg till pizza à 400 g

Topping
2 dl tomatpuré
100 g räkor i lag
100 g skivade konserverade champinjoner
100 g fetaost i småbitar
100 g salami i skivor
75 g strimlad rökt skinka
12 svarta oliver
200 g riven mozzarella eller annan ost
1 kruka färsk basilika

Annons

Servering
Sallad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i två delar och dra ut pizzorna så de blir tallriksstora. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper.
2. Bred på tomatpurén. Dela in pizzan i fyra delar och fördela räkor i en, svamp och feta- ost i en, salami i en, skinka och oliver i en. Strö över riven ost. Grädda pizzorna ca12–15 min.
3. Strö över färsk basilika och servera med sallad.

[newswletter]

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons