Läckra mandelbollar med choklad – recept

Läckra mandelbollar med choklad – recept
Gör läckra julkulor fyllda med mandelmassa och choklad. Smarrigt godis som är enkelt att fixa. Toppa med guldpulver för extra lyxig känsla.
Annons
Julgodis med mandelmassa och choklad.
Smarrigt, lättfixat och gott – mandelbollar. Foto: Olof Abrahamsson

Gyllene mandelbollar – recept

40 stycken
40 minuter

Ingredienser
3 dl havregryn
2 dl kokosflingor
1/2 dl strösocker
200 g mandelmassa
150 g smör
1–2 msk glögg eller konjak el någon droppe valfri arom

Annons

Garnering
225 g ljus choklad
sockerpärlor
lingonpulver
guldpulver

Gör så här
1. Blanda havregryn, kokos och socker. Riv ner mandelmassa. Tillsätt smör i tärningar och arbeta samman till en deg. Smaksätt med glögg, konjak eller annan valfri arom blandat i 1 tsk vatten.
2. Forma kulor och lägg på bakpappersklädd plåt eller bricka. Ställ i kylen ca 20 minuter eller tills de har stelnat.
3. Smält choklad över sjudande vattenbad. Doppa kulorna i ljus choklad och lägg tillbaka på brickan.
4. Sätt på pärlorna och strö över pulver innan chokladen stelnar. Förvaras i tätslutande burk i kyl.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons