Laga lätt – kyckling med linssallad – recept

Laga lätt – kyckling med linssallad – recept
Fixa middag på mindre än en halvtimme. Servera den stekta kycklingfilén med smakrik sallad och krämig sås.
Annons
Ugnsstek rotsaker och blanda sedan till en läcker sallad. Servera med den stekta kycklingfilén.
Mumsigt, fräscht och enkelt! Kyckling med linssallad. Foto: Kent Jardhammar

Stekt kyckling med linssallad – recept

4 portioner
25 minuter

Ingredienser:
500 g kycklingfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 krm paprikapulver

Sallad:
300 g palsternacka
2 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm grovmald peppar
2 dl belugalinser
35 g rucola
1 röd paprika

Annons

Sås:
2 dl lätt-crème fraiche
50 g soltorkade tomater i småbitar
1 msk hackad färsk timjan

Gör så här:
1. Skala och skär palsternackan i smala snedskurna bitar. Blanda med olja och lägg dem på en plåt. Salta och peppra och stek i 225° ca 20 min till fin färg.
2. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna, salta och krydda och lägg in dem i 225° ca 15 min.
3. Koka linserna i saltat vatten 15 min. Blanda såsen.
4. Blanda palsternacksflis, linser, ruccola och strimlad paprika till en sallad. Skär upp kycklingen och servera med sallad och sås.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons