Lammgryta med sardeller

Lammgryta med sardeller recept
En mustig lammgryta med smak av tomat, vitlök och sardeller passar perfekt till både vardag och fest!
Annons

Lammgryta med sardeller recept

Lammgryta med sardeller – recept

4 personer
8 lammkotletter eller 12 lammrack
olivolja till stekning
salt och peppar
10 steklökar
2 morötter
150 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater à 400 g
8 sardeller eller sardellkräm på tub
1 dl gröna ärter
1/2 dl olivolja

Annons

Garnering:
hackad persilja

Servering:
färsk gnocchi
sallad

1. Stek kotletter eller lammrack på båda sidor i en stekpanna med olja tills köttet får färg. Salta, peppra och ställ åt sidan.
2. Blötlägg steklökarna i en skål med vatten. Skala lökarna.
3. Skala och skiva morötterna. Skala och tärna rotsellerin. Skala och pressa vitlöken; fräs den i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater, steklök, morötter, rotselleri och sardeller i bitar till grytan. Låt koka tills rotfrukterna är nästan färdiga, ca 15 minuter.
4. Tillsätt köttet och låt det koka med tills det är rosa, 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Rör ner gröna ärter och olja. Garnera med persilja. Servera lammgrytan med kokt färsk gnocchi och en sallad efter egen smak.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons