Underbar rabarberpaj med jordgubbar

Underbar rabarberpaj med jordgubbar
Rabarber och jordgubbar är underbart var för sig och tillsammans blir de ännu godare. Syran och sötman ger en ny höjd och passar dessutom perfekt i paj.
Annons
Servera den underbara rabarberpajen med en lite vaniljglass.

Rabarberpaj med jordgubbar

4 port
1 tim och 30 min

Pajdeg:
3 dl vetemjöl special
2 msk socker
100 g kallt smör
50 g färskost av philadelphiatyp
1–3 msk kallt vatten

Fyllning:
350 g rabarber
ca 125 g jordgubbar
1 dl socker
1 ½ msk potatismjöl
1 ägg till pensling
socker

Annons

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Linda in i plastfolie och låt ligga i kyl ca 30 min.
2. Ansa rabarbern och skala den om den är mycket grov. Skär i centimeterstora bitar. Dela jordgubbarna till jämnstora bitar.
3. Lägg rabarber och jordgubbar i en skål. Blanda socker med potatismjöl och rör om försiktigt.
4. Kavla ut degen till en rund platta, 3– 4 mm tjock. Fördela fyllningen i mitten, men spara en kant runt om. Vik upp kanten, pensla den med uppvispat ägg och strö över socker.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°, 35 min. Låt svalna och servera med vaniljglass.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons